FRANSK POLYNESIEN Fakarava
Fransk Polyneisen er en ø-stat beliggende midt i Stillehavet, som består af både koral-atoller og vulkanøer. Arealmæssigt er landområderne over havoverfladen kun omkring 4.000 km2 fordelt på 118 øer, men medregner man hele landets areal inklusiv havoverfladen strækker Fransk Polynesien sig over et område svarende til knap Europas størrelse. Vores to måneders togt med katamaranen ATLAS (en af de få ting på vores rejse, som var planlagt hjemmefra) startede ud på Fakarava, den næststørste af Tuamotu-atollerne. Så efter et par dage på hovedøen Tahiti fløj vi til Fakarava, hvor vi forventningsfulde og spændte påmønstrede ATLAS – vores nye hjem for de kommende 64 dage. Ud over de tre faste besætningsmedlemmer, var der yderligere otte danske gaster der påmønstrede båden sammen med os. Vi startede ud i Fakarava nord, hvor størstedelen af atollens ca. 800 indbyggere bor.
Efter at have brugt de første dage i nordpasset, og så småt var ved at komme ind i de mange daglige rutiner ombord, hev vi på femtedagen fortøjningerne og drog i 28 graders varme afsted på vores første sejlads – en kort dagssejlads inden vi ankom til næste destination: Fakaravas sydpas. Kort efter at være ankommet til vores nye ankerplads, hilste de første revhajer på i vandet under og omkring båden, og vi skulle lige tage lidt ekstra mod til første gang der skulle morgenbades og deles badeværelse med de nye kammerater. Dagene på ATLAS flyver afsted, både med praktiske gøremål som madlavning, rengøring og ting der skal fikses, såvel som hyggelige stunder med snak og gode historier, brætspil, snorkling, undervisning i diverse knob, afslapning og stjernekiggeri.
En stor del af vores tid på ATLAS har vi brugt under havoverfladen. Som mange af de andre gaster, skulle vi tage vores dykkeruddannelser ombord på båden – noget vi begge var spændte på og glædede os til at komme i gang med. Kort efter ankomsten til Fakarava syd blev vi introduceret til livet under vand, og vi blev hurtigt grebet af alle de oplevelser der venter der. Vi blev også hurtig vant til alle de praktiske opgaver der helt naturligt følger med dykningen, (men som var nye for os i starten) så som at fylde flasker, scube op og af i forbindelse med dyk og at bruge en dykkercomputer. Sydpasset i Fakarava har givet os nogle vilde dykkeroplevelser med hajer (både grå revhajer samt sort- og hvidtippede revhajer) i massevis og sigtbarhed i top – og hvilket sted at starte. BCC har filmet afsnit til Den Blå Planet herude, og derudover er sydpasset med Wall of Sharks det sted i verden med den højeste koncentration af hajer. Alligevel er det – formentlig grundet dets afsides beliggenhed – meget uberørt, uden turister og en virkelig autentisk oplevelse.
Selv i de smukkeste paradis-omgivelser som disse, kan der komme gråvejr. Dog sjældent hele dage (som vi kender det fra Danmark), og stadigvæk med mere eksotiske temperaturer. Og heldigvis kan vi stadig dykke i regnvejr, i hvert fald så længe vi har fyldte flasker.
Sydpasset i Fakarava er utrolig smukt og et af de mest afsidesliggende steder vi endnu har besøgt. Med sit krystalklare blå vand, hvide koralstande og grønne palmer ligner det mest af alt en reklame for en drømme-destination. Sidste dag inden vi sejlede videre ud på nye oplevelser, tog vi på opdagelse i land – også for at se, om vi kunne få lidt tvivlsomt internet på det lokale dykkercenter. Efter nogle oplevelsesrige og vilde uger på Fakarava, var vi mere end spændte på, hvad resten af togtet og Fransk Polynesien har at byde på.
Det ser fuldstændig fantastisk ud. Så mange dyk og så mange oplevelser under havet. Og solnedgangs-billederne er så smukke. Glæder mig til at se mere ?
Hej Julie og Thomas
Det er fede billeder i sender?? Det er jo dog ingen ting mod det der sidder fast på jeres nethinde og hukommelse. Når I kommer hjem kender vi jer ikke mere. Den tur ændre jo ved jeres personlighed og I vil tænke anderledes på mange ting.
Stærkt at I gjorde det! Turen er jo ikke slut endnu, så det bliver spændende at følge den sidste del ?
Det er også lidt spændende om I falder tilbage i det kendte arbejdsliv når I er tilbage. Der er jo mange nye muligheder med de erfaringer. Erhvervsdykkere, turistarrangører, indehavere af en grejbiks eller naturfilms fotograferer osv. Nå det vil tiden jo vise. Fortsat god tur og Enjoy
Fantastiske billeder og beretninger. I får virkelig nogle oplevelser der er helt unikke. Ikke så sært I gerne vil med på et togt mere ? jeg glæder mig allerede til de næste videoer, og til vi snart ses igen. Knus Lotte
Hej Julie og Thomas.
?Det er godt nok nogle pæne fotos og videoer i har sendt hjem⛵️
?Der er slet ikke tvivl om at sejlturen og alt det der er fulgt med af oplevelser lige har været noget for jer begge ?
Flotte drone billeder?
Fortsat god rejse
Anonym hedder også Hugo?
Hej Julie og Thomas